Decentrale gezondheid is de toekomst

Voeding is overrated... Je gezondheid aan de overheid toevertrouwen? Centrale VS decentrale gezondheid, UFO's, trauma, genen, epigenetica... Dit en meer met kwantum gezondheid expert Lars van den Nieuwenhoff in aflevering 60 van De Zelfregie Podcast!

“Tijdens mijn geneeskunde opleiding had ik niet het gevoel dat ik mensen kon helpen met de kern van hun problemen.”

Over Lars van den Nieuwenhoff

“In mijn beleving is er nog geen dag voorbij gegaan dat ik me niet heb verwonderd over het menselijk lichaam, leven of de natuur. Ongetwijfeld heeft dit er ooit toe geleid dat ik Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde ben gaan studeren.”

Tijdens deze studies kwam Lars er achter dat de gezondheidszorg gek genoeg niet is ingericht op gezondheid. Daarom koos hij na zijn studie voor een ander pad. 

Op dit pad liet ik mensen niet alleen zien hoe ze ziekte konden genezen of voorkomen, maar belangrijker nog: dat gezondheid veel meer is dan enkel “niet ziek” worden!”

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

– Wat is decentrale gezondheid?
– Waarom is voeding nutteloos zonder de juiste omgevingsprikkels?
– Carnivoor en veganisme
– Plantaardig leven in Nederland
– Leefstijlgeneeskunde
– Ketogeen dieet wel of niet?
– Missers van Lars
– Genen en epigenetica
– De kalender en tijdsbewustzijn
– Het NOS nieuws en onze ouders
– Zijn (familie) trauma’s en impact
– De huidige struggle van Lars
– En meer!

Zijn missie

Tijdens mijn geneeskunde opleiding had ik niet het gevoel dat ik mensen kon helpen met de kern van hun problemen. Daarom ben ik zelf opzoek gegaan naar de meest effectieve manieren om fysieke, mentale en spirituele gezondheid vanaf de basis op te bouwen en zo lang mogelijk vast te houden.

Dit dreef mij om de verschillende facetten van gezondheid vanuit een holistisch oogpunt te gaan bestuderen. Vervolgens ben ik nog verder uit gaan zoomen om de natuur en haar ecosystemen in het grotere geheel te kunnen begrijpen. Uiteindelijk is het namelijk de verhouding van de mens ten opzichte van de natuur om hem heen die bepaalt in welke mate hij kan floreren.”

Bekijken als videopodcast

Beluister de podcast

Itunes podcast
Spotify

Dé holistische gezondheidspodcast van Nederland door Matthijs van Doesburg. Ontdek de beste inzichten en tips op gebied van lichaam, geest, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en meer!