Het begon niet bij jou

Het begon niet bij jou

Hoe erfelijk familietrauma bepaalt wie we zijn en hoe we de cyclus beïndigen

Trauma helpt in evolutie

Afgelopen week deelde ik een aantal instagram stories over de hereniging met mijn opa en oma. Al circa 10 jaar heb ik hen niet meer gezien. Zij zijn de ouders van mijn moeder. Mijn ouders hebben ooit besloten de band te breken. Er ontstond zo een breuk in de familie. TOEVALLIG kreeg ik 10 jaar geleden mijn knie blessure.

Mijn chronische klachten vormden zich in het leven met name links.

Linker knie,
linker schouder,
linker elleboog,
linker kaak.

Zelfs mijn auto moest het links ontgelden. Voor en achter. Toeval? Toeval bestaat niet. Links is de kant van YIN, het vrouwelijke. Het ontvangen. Laat daar nou net een breuk in de familie zitten.

Er is ‘iets’ wat mijn moeder waarschijnlijk niet wilt zien of ervaren. Haar ouders spiegelen dat aan haar. En zij verafschuwt het. Duwt het weg. Kinderen spiegelen dat vervolgens weer naar ouders. Ik als haar zoon, spiegel dat via mijn zijn.

Tijdens een aantal plantmedicijn ceremonies kreeg ik door: “Heel je familie”. Deze week besloot ik de band te herstellen met mijn grootouders. Dit was als thuiskomen. Ook in mijn praktijk laat ik mensen het audioboek, It didn’t start with you van Mark Wolynn luisteren. Dit gaat over het doorgeven van trauma binnen familie en hoe dit (chronische) gezondheidsklachten in stand helpt te houden.

Ik leg de link van Mark Wolynn en mijn eigen ervaring naar het werk van Dolores Cannon. Spreker, auteur en regressietherapeute met specialisatie in regressie en reïncarnatie. We gaan van familie trauma naar de nieuwe wereld. En wil je de oude loslaten, dan heb je jou karma op te schonen.

Veel luisterplezier met episode 34 van de Zelfregie Podcast!

Matthijs

iTunes
Spotify

Dé holistische gezondheidspodcast van Nederland door Matthijs van Doesburg. Ontdek de beste inzichten en tips op gebied van lichaam, geest, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en meer!

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *