Overgave - Jip Isabel De Jongh

Van fitness junk met een eetprobleem naar flow en feminine divine. Aflevering #45

Masculine & feminine energy

Sla je door in het een? Dan schreeuwt de ander. Zo ook bij Jip. Want het leven eist balans.

Een auto ongeluk bracht haar een whiplash. Hierdoor werd ze gedwongen naar binnen te gaan (YIN). En dat werd een hele reis van ont-wikkeling. Die ging niet zonder slag of stoot. Want van een 80-urige werkweek en 2 keer per dag sporten (YANG) naar stilte… Wellicht herken je jezelf al stiekem. Want het leven dwong Jip haar vrouwelijke essentie aan te kijken. Ze was verwijderd van haar gevoel. Voelen was te pijnlijk. En om houvast te creëeren leefde ze in haar hoofd en raakte verslaafd aan succes, resultaat en structuur. Weinig ruimte voor flow en gevoel. Te veel YANG. Te veel van het mannelijke (niet de gezonde variant). En als je dat niet kan balanceren met een vleugje YIN… dan geeft het leven je klachten, ziekte, weerstand en andere uitdagingen om je naar het gevoel te dwingen. Ook wel, The Pain Teacher.

Luister en huiver naar deze vrouw. Want zij ging van overgewicht naar fitness junk met een eetprobleem. Van een mannelijke schaduw vrouw, naar de godin die ze nu is. En de essentie van het feminiene, is wat zij de wereld nu leert. Overgave. Flow. Want het leven hoeft niet constant te bestaan uit grinden en doen. Het leven is YIN en YANG. Man en vrouw. Masculien en feminien. En zoals alles, hebben deze krachten en licht en schaduw zijde.

Het is een fundamentele dynamiek. Alles op aarde draait in deze polaire soep. Plus en min. En als je deze polen leert begrijpen, leert belichamen… wordt het leven lichter. Want het leven bepaalt de pas. Geef je over aan yin en yang. Enjoy!

👉🏻 Volg Jip Isabel De Jongh

▪️ Website: https://www.dekrachtigevrouw.com/

▪️ Instagram: https://www.instagram.com/jipisabel/

Bekijken als videopodcast

Beluister de podcast

Itunes podcast
Spotify

Dé holistische gezondheidspodcast van Nederland door Matthijs van Doesburg. Ontdek de beste inzichten en tips op gebied van lichaam, geest, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en meer!